eDiscovery

Electronic Discovery is het proces waarbij elektronische informatie wordt opgevraagd en vervolgens doorzocht wordt op informatie wat daarna als bewijs gebruikt kan worden in een civiele- of strafrechtelijke procedure. Het is belangrijk dat alle elektronisch opgeslagen informatie (ESI) op forensische verantwoorde wijze veilig gesteld maar ook slim verwerkt wordt. Het betreft hier digitale sporen die worden aangetroffen in een geautomatiseerde omgeving maar ook de sporen die worden aangetroffen op digitale gegevensdragers. Ons Forensisch team biedt u als klant ondersteuning bij de uitvoering van eDiscovery.

Door de nauwe samenwerking van onze forensische IT specialisten met onze eigen digitale rechercheurs en met forensische accountants kunnen wij u bij Digitale Opsporing een totaal pakket leveren voor eDiscovery.

Onze diensten

–          Uitvoering van volledige en professionele forensische digitale onderzoeken.

–          Verzamelen en veiligstellen van digitaal bewijs op alle digitale media.

–          Full range digitale forensische service bij op locatie of in ons eigen forensisch lab.

–          Analyse van de aangetroffen informatie.

–          Helder rapporteren van de resultaten.

–          Een team dat binnen 1 uur operationeel kan zijn.

–          Teamleiders met veel (digitale) politie ervaring, ook in grote onderzoeken.

Onze werkwijze:

Het Electronic Discovery Reference Model (EDRM)
Het EDRM is een gezamenlijk initiatief van eDiscovery experts, advocaten, leveranciers en eindklanten. Het model beschrijft de verschillende stadia van een eDiscovery proces en heeft zich sinds haar creatie in 2005 ontwikkeld tot een standaardmodel voor eDiscovery.

EDRM